Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
TWO/THREE

22/12/2023 / Evelyne Vanherf

De nieuwe EP van TWO/THREE uitgebracht op het label Suara

Een ruwe, Berlijnse technosound met een heel eigen Belgisch-Antwerpse touch.

Een ruwe, Berlijnse technosound met een heel eigen Belgisch-Antwerpse touch. Dat is TWO/THREE. Begin '23 debuteerde ze met hun eerste track op het Amsterdamse label Märked en in juni brachten de twee artiesten hun debuut-EP uit op het prestigieuze Berlijnse technolabel A R T S, naast befaamde acts als Amélie Lens, I Hate Models, Kas:st, Shlømo en Dax J.

Hun nieuwste EP verschijnt op het legendarische label Suara, naast artiesten zoals Charlotte De Witte, Enrique Sangiuliano & Coyu

Het momentum van TWO/THREE blijft onverminderd doorgaan, met optredens op gerenommeerde podia als Fuse, Club Vaag en Dour. Deze nieuwjaar kan je ze aan het werk zien op: NYE van Kompass x Rave Rebels

TWO/THREE
©

TWO/THREE

Suara is een label gevestigd in Barcelona dat sinds 2008 wordt gerund door de Spaanse DJ/producer Coyu en een reputatie heeft voor dansmuziek van hoge kwaliteit. Releases op het label komen van getalenteerde sterren uit de house, techno, clubbing en undergroundscene, vaak ondersteund door geweldige remixers. Recente releases hebben de standaard voor het label opnieuw hoger gelegd, dus het is geen verrassing dat er vaak steun komt van onder meer de grootste namen uit de scene.

Thomas & Jorg, die elkaar kennen van de middelbare school, maken hun debuut op het Spaanse Label Suara. Dit illustreert hun huidige sterke positie in de scene. Beide producers hebben lange tijd afzonderlijk gewerkt, maar sinds dit jaar hebben ze hun krachten gebundeld. Thomas, bekend van obqr. en geregeld in Club Vaag te zien, heeft een achtergrond in techno, terwijl Jorg meer bekend was met housemuziek. Samen zijn ze de studio ingedoken en blijven ze de onuitputbare mogelijkheden van de technosound verkennen. 

De release op het Suara label bestaat uit vijf tracks van TWO/THREE en bieden een mix van hard groove techno met diepe baslijnen, gericht op de rauwheid van het geluid. De EP trapt af met You Don't Want This, een nummer dat je vluchtig meeneemt op een vocale reis met diepe sound die al vrij snel overgaat naar een afwisseling van energieke pompende beats. Als extraatje is de track You Don't Want This gemixt door zowel Introversion als Xiorro, twee Berlijnse dj's die elk hun eigen draai en energie in het nummer hebben gestoken, wat het geheel een duidelijke mixtape-sfeer geeft. Introversion benoemde zijn remix als een opbeurend en ritme georiënteerde spul. De nummers Pourquoi & Temporary State vullen de EP mooi aan.  

Tracklist

  1.  You Don't Want This (Original Mix)
  2.  You Don't Want This (Introversion Remix)
  3. You Don't Want This (Xiorro’s You Don’t Want No Smoke Remix)
  4. Pourquoi (Original Mix)
  5. Temporary State (Original Mix)
Kopfoto: ©

TWO/THREE

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête