Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dax J press pic

04/09/2021 / Sophie Daniels

Dax J kondigt derde studioalbum aan, 'Utopian Surrealism'

Zes jaar geleden brak hij door met zijn frisse debuutalbum 'Shades of Black' en nu is de Brit Dax J terug met 'Utopian Surrealism'. Zijn derde studioalbum die hij maakte tijdens de lockdown, geïnspireerd op Yuval Noah Harari’s boek Sapiens. 

In juni dit jaar kon je al een glimp van zijn nieuwe langspeelplaat opvangen met de sampler release, op 15 oktober komt het volledige album uit. Een album waar hij zijn rode draad weer (bijna helemaal) oppikt, die hij volgens ons even verloren was op zijn tweede album ‘Offending public morality’.

Natuurlijk zijn er nog altijd de obligatoire 'rustigere' nummers zoals 'Opioding', 'Anthropic Demise' en 'Sentient Glory' waar de drum and bass-achtergrond van Heddon weer naar boven komt. Tracks waar we niet meteen wild van worden, maar nummers als 'The Second Renaissance (Final Dystopia)', 'Simulated Reality (Terafactory AI Electronics)' en 'East London Back Alleys (Jungle Techno Mix)' maken dat meer dan goed.

Het is knap lastig om jezelf als artiest alsmaar opnieuw uit te vinden, maar met 'Utopian Surrealism' gaat Dax J toch de juiste richting uit. Het is nog even wachten op het album, maar geniet in tussentijd van de beste momenten tijdens zijn laatste back to back met Kobosil op Exit Festival 2021.

Tracklist

  1. Universal Future Sound
  2. East London Back Alleys (Jungle Techno Mix)
  3. Opioiding (Fentanyl Mix)
  4. The Second Renaissance (Final Dystopia)
  5. Utopian Surrealism
  6. Anthropic Demise
  7. Industrial Cyber Technologies
  8. None The Wiser
  9. Simulated Reality (Terafactory AI Electronics)
  10. Sentient Glory

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête