Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dax J nieuw album

22/05/2021 / Sophie Daniels

Dax J heeft studioalbum klaar, Utopian Surrealism

Het album komt uit in augustus

Al op erg jonge leeftijd sloeg Dax aan het producen. Zijn muziek was oorspronkelijk vooral geïnspireerd door drum 'n bass helden als Goldie en Bad Company. Tot hij een zekere zomer in Ibiza techno ontdekte. Het werd zijn grote liefde. Hoewel de passie voor 4/4 beats het sindsdien helemaal heeft overgenomen, blijven oude jungle vibes tot op vandaag herkenbaar in zijn tracks. 

Nu kondigt hij zijn derde studioalbum aan, 'Utopian Surrealism'.

Geïnspireerd door het boek Sapiens van Yuval Noah Harari, schreef de Britse technokunstenaar zijn nieuwste album in quarantaine. De tien nummers zouden onze overgang naar een dystopisch tijdperk weerspiegelen. 'Utopian Surrealism' verschijnt in augustus op zijn eigen label, Monnom Black, na de album sampler op 11 juni.

Dax J's vorige twee albums, evenals al zijn EP-releases van de afgelopen drie jaar, werden allemaal uitgebracht via Monnom Black, het label dat hij in 2013 begon.

Bekijk de video voor 'Universal Future Sound'.

Tracklist

Sampler

 1. Universal Future Sound
 2. Simulated Reality (Terafactory AI Electronics)
 3. Utopian Surrealism

Album

 1. Simulated Reality (Terafactory AI Electronics)
 2. Universal Future Sound
 3. East London Back Alleys (Jungle Techno Mix)
 4. Utopian Surrealism
 5. The Second Renaissance (Final Dystopia)
 6. Industrial Cyber Technologies
 7. Opioiding (Fentanyl Mix)
 8. None The Wiser
 9. Fractalize
 10. Anthropic Demise

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête