Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

17/11/2018 / Sophie Daniels

Onze tips van de week: de eerste verjaardag van Stygian's River en de zesde van Ohm

Dat er ook in Vlaanderen onbereisde rivieren van onbevangen creativiteit bedden, bewijzen deze concepten als geen ander.

We hebben er al veel over geschreven. En maar best ook. Stygian's River en Ohm zijn een unicum in België. Dat las je al in onze vorige feature toen Setaoc Mass eregast was op Stygian's River en toen Ohm enkel b2b-sets voorschotelden voor hun houten jubileum. Op zaterdag 24 november organiseren ze beide een event.

Stygian's River
Stygian's River nodigt Berghain wonderkid Kobosil en zijn compaan Parallx uit. Die tweede heeft al ettelijke releases achter z'n naam staan op Kobosils label R - Label Group en is iemand die heel hard aan zijn toekomst timmert, getuige zijn spot in Berghain afgelopen maand.

Sowieso heb je de garantie van een goed en onorthodox feest wanneer de organisatie in handen is van Stygian's River. De ingrediënten? Een locatie die doorgaans niet als club wordt gebruikt, een frisse line-up met Kobosil, Parallx, J.KØPS en het duo Takkar & Ophion én een sicke lichtshow door Malika Maria (lees hier meer over haar werk). 

Ohm
Na 6 jaar hun stempel gedrukt de hebben op de Belgische technoscene, stopt na zaterdag het verhaal voor Ohm. Toch in Kortrijk dan. Voor hun laatste feestgebeuren nodigen ze Illian Tape labelbazen Zenker Brothers en de Franse Shlømo uit. De Zenker Brothers opereren ergens in het grensgebied tussen techno en aanverwante genres en hebben flink wat baanbrekende releases op hun naam staan. Ook mogen we het debuut van een nieuw talentje genaamd Atis verwachten. Bezieler Pilose, oftewel Steven Van Belle, vervolledigt de line-up. 

✖︎ Voorproefje nodig? Luister dan naar onze livestream op 21 november waarin beide organisaties een dj van hun line-up aan ons uitlenen.