Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Paulette Wooten

15/06/2023 / Evelyne Vanherf

Een plek om je kans te wagen op de grote podia

VI.BE brengt nieuw talent op de juiste plaatsen

Altijd al eens willen draaien voor een publiek of op je favoriete festival? Of misschien wil je graag feedback van een professional of een subsidie aanvragen voor een beurs, maar de kans nog niet gekregen of het juiste platform hiervoor nog niet gevonden. Wat het ook zou zijn, wij hebben voor jou de ideale plaats dat opkomend talent een duwtje in de rug geeft en wegwijs maakt in de muzikale wereld van België. 

(Lees verder onder de afbeelding)

VI.BE
©

VI.BE

VI.BE platform is de ideale manier om jezelf als beginnende artiest op de nationale kaart te zetten. Het is voor mij het vertrekpunt geweest van alles — en idem voor vele andere artiesten.

Meskerem Mees

Wat is VI.BE

VI.BE (uitspreken als vaaib) is een vereniging zonder winstoogmerk, die zich opwerpt als “het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector in Vlaanderen en Brussel”. De vzw is de opvolger van Poppunt dat op 04 februari 2020 switchte naar VI.BE. Hiermee willen ze een groter en sterker aanspreekpunt zijn, dat er staat voor élke artiest uit eender welk genre, van beginner tot professional en van lokaal tot internationaal. Met één organisatie die bruggen bouwt tussen genres en niveaus zodat ze meer dan ooit ons Belgisch talent kunnen ondersteunen en op de kaart zetten, tot voorbij de landsgrenzen.

Wat doet VI.BE

Als beginnende artiest is het soms nog zoeken waar je nu eigenlijk moet zijn voor de juiste gigs, connecties, professioneel advies, of simpelweg of je goed bezig bent als artiest. VI.BE biedt een platform aan voor al jouw vragen. Al meer dan 20.000 Belgische artiesten maakten gebruik van VI.BE. Niet alleen ondersteunen ze artiesten, ze bieden ook een platform voor organisatoren en media. AB maakt al sinds het prille begin gebruik van VI.BE en geeft aan dat het voor hun artiesten echt het verschil maakt. Het is een hulpmiddel om talent op te pikken dat anders onder de radar verdwijnt. 

Jezelf in de kijker zetten

Op het VI.BE platform kan je als artiest, dj of producer jezelf in de kijker zetten door het aanmaken van een profiel. Hierbij presenteer je jezelf als artiest en heb je de kans om aankomende optredens en muziek te promoten. Samen met de muzieksector probeert VI.BE zoveel mogelijk kansen te lanceren waarop je als artiest dan kan intekenen. Dat kan gaan over speelkansen zoals bijvoorbeeld de openingsspot op een leuk festival of een voorprogramma in één van de clubs, maar evenzeer mediakansen zoals reviews in muziekmagazines of zelfs airplay op de nationale radio! 

Vacatures in de muzieksector

Ben je nog op zoek naar een stageplaats of zou je graag een vaste job willen in de muzieksector? Dan ben je ook bij VI.BE hiervoor aan het juiste adres. De vzw bundelt alle relevante jobs en stages helemaal op jouw maat. 

Waar kan VI.BE bij helpen? 

  • Je eerste stappen in de muziekwereld
  • Je geldzaken beheren
  • Je muziek & rechten 
  • Je muziek live spelen 
  • Je muziek promoten 
  • Je muziek releasen

Naast het ondersteunen van artiesten en organisatoren houdt VI.BE je ook op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en onderzoeksresultaten in de muziekindustrie. Ga zeker eens een kijkje nemen en ontdek het platform VI.BE. 

Kopfoto: ©

Paulette Wooten

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête