Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

17/03/2016 / Raisa Moureau

Hasselt, een stukje Berlijn in Limburg

Berlijn, het Walhalla van de underground elektronische muziek. Iedereen die al eens van het Berlijnse nachtleven geproefd heeft kan niet anders dan beamen dat dit uitzonderlijk goed is en naar meer smaakt. Als we Tresor, Berghain, Watergate of ://about blank horen, gaat onze hartslag al een paar tikken sneller slaan en verwijden onze pupillen spontaan -van genot welteverstaan.

Tijden zijn veranderd. We moeten niet meer in ons autootje stappen en 693 kilometer rijden, nee, de line-ups die we de laatste tijd van Hasseltse clubs voorbij zien komen, zijn gewoon om te watertanden. Elk weekend staan er wel ergens toppers van namen achter de draaitafels aangevuld met toptalent van eigen bodem. Één ding is zeker, wekelijks worden er hartverscheurende keuzes gemaakt tussen de verschillende Hasseltse clubs.

Forty Five


Forty Five Hasselt

Het begon allemaal met Kristof Claes en een club in de Bootstraat 9. Jullie weten ongetwijfeld al over welke we het hebben, de Forty Five. Tijdens de Red Bull Elektropedia Awards 2015 werd de Hasseltse club nog bekroond met een derde plaats in de categorie Best Belgian Club. En terecht.

Buiten het feit dat dit gewoon een supergezellige club is waar je je thuis voelt, bieden ze ook nog eens een ruim pallet aan muzieksmaken aan. Acid, Techno, House, Drum and Bass, New Wave, voor iedere underground muziekliefhebber is er wel wat wils. 18 maart mogen we hier nog Marcel Fengler verwachten, Berghain resident die wordt uitgenodigd door de Technoïd crew om hun 3-jarig bestaan te vieren.

Wie passeerde hier onder andere de revue?

Bjarki, Luigi Madonna, Mind Against, Anthony Rother, Rebekah, Pfirter, Carl Craig, Ian Pooley, Alan Fitzpatrick, Jef Mills, Gary Beck, Dj Sneak, De Sluwe Vos, Boris Brejcha, Matador, Joris Voorn, Bart Skils, Reboot, Green Velvet,...

Club 45

Club 45 Hasselt

Een nieuw concept van Forty Five, in -rarara- de Forty Five. Club 45 is het exclusievere broertje van Forty Five. Exclusief hoezo? Club 45 wil enkel dé beste artiesten naar Hasselt halen in een concept voor échte muziekliefhebbers. Indien je 18+ bent, niet de hele avond aan je telefoon gekluisterd zit en houdt van eargasms, ben je hier aan het juiste adres.

Er is nog maar 1 editie geweest en die was er meteen boenk op. Zet Dave Clarke achter de decks en jetzt geht los! 1 april zal de tweede editie doorgaan van dit event met niemand minder dan Len Faki, ook een Berghain resident. Na deze twee grote namen zijn we benieuwd wie ze in de toekomst nog zullen weten te strikken.

Labyrinth Club

SAT. 06/02 KOLLEKTIV TURMSTRASSE at LABYRINTH CLUB Hasselt

Deze club is sinds eind januari verhuisd van Antwerpen naar Hasselt. In Area V mag Labyrinth zich de buurman van Versuz noemen. Een nieuwkomer in het Hasseltse nachtleven maar dat ze wat van feesten kennen, hebben ze al lang bewezen. 24 maart is volgens ons hun meest impressionante feest tot nu toe: Richie Hawtin en Chris Liebing komen een bezoekje brengen aan de stad van de smaak. Heb je ook even moeten slikken? Geen nood, dat moesten wij ook doen.

Topmodel Amelie Lens zal binnenkort ook haar eigen feestjes hosten in deze club. Deze jongedame kent alles van de duistere techno scene en tovert de ene na de andere harde plaat naar boven in haar sets. Wees dus maar zeker dat deze lijn wordt doorgetrokken tijdens Exhale by Amelie Lens.

Wie passeerde hier onder andere de revue?

Maya Jane Coles, Marco Faraone, Kollektiv Turmstrasse, Fur Coat, Butch, Davide Squillace, Audiofly, Patrice Baumel, Popof, Igor Vicente, Marc Houle, ...

Dus nu nog eens opnieuw...

Hasselt, het Walhalla van de underground elektronische muziek. Iedereen die al eens van het Hasseltse nachtleven geproefd heeft kan niet anders dan beamen dat dit uitzonderlijk goed is en naar meer smaakt. Als we Forty Five, Club 45 of Labyrinth Club horen, gaat onze hartslag al een paar tikken sneller slaan en verwijden onze pupillen spontaan - van genot welteverstaan.

Foto credits: Kim Nijs / Wouter Maeckelberghe