Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

05/05/2016 / Raisa Moureau

Nick Curly en Emanuel Satie in Forty Five (23/4)

Zaterdagavond werd er koers gezet richting de Hasseltse Forty Five voor een avond in het gezelschap van Nick Curly en Emanuel Satie. We waren alvast in onze nopjes want Nick levert al jaren ijzersterke releases op de bekendste house en techno labels, de verwachtingen waren dus hooggespannen.

Nick Curly stelde die bewuste avond zijn Trust-concept voor. Het idee achter Trust is dat hij zijn jarenlange ervaring in de muziekwereld uitspeelt om zijn idee van het perfecte feestje te illustreren. Curly staat dit jaar ook op Sonar Off met dit project, maar eerst was het dus tijd voor een stop in de Forty Five.

Trust

Rond twaalf uur maakten we onze intrede en het leek erop dat het feestje nog wat op gang moest komen. De voorlopig rustige sfeer was zeker niet de verdienste van de dj’s van dienst. Nick Vallon en Trooper hadden immers een selectie van hun vuilste tech-house plaatjes meegenomen om de crowd op te warmen. Op de tonen van Matthias Tanzmanns remix van de klassieker Right On vlogen we erin en waagden we onze eerste danspasjes. Daarmee was de toon ineens gezet want de twee heren vervolgden hun set in een back to back mengeling van nieuwe en old school tech-house die de boxen danig op de proef stelden.Om half twee nam Nick Curly het roer over. In het begin van zijn set trok hij de lijn van zijn voorgangers door, maar na een half uurtje ging de pitch toch iets meer de hoogte in om aan zijn signature sound te voldoen. Het volgende anderhalf uur nam hij ons mee op een trip langs de grens tussen tech-house en techno. Het werd een opzwepende reis gevuld met pompende baslijnen en swingende percussie.Zo werd het al snel half vier. Nick besloot op dat moment de decks door te geven aan Emanuel Satie. Met een gloednieuwe release op Mandy’s Get Physical beloofde ook deze laatste act de moeite te worden. Omdat we nog een reis naar Antwerpen voor de boeg hadden, hielden we het voor bekeken. Onze eerste kennismaking met Emanuels nieuwe remix van WhoMadeWho zal dus voor een andere keer zijn, maar het vermoeden is dat we hem nog verschillende malen te horen gaan krijgen in de komende maanden.Hosts van dienst waren Random en Floorfiller. Deze twee Limburgse organisaties sloegen voor de eerste keer de handen in elkaar. Beide organisaties staan erom bekend techno en kwaliteit hoog in het vaandel te dragen en dat bewijs werd ook zaterdag weer afgeleverd. Het publiek was jammer genoeg niet talrijk aanwezig maar met Christian Smith, Julien Jeweil en Karotte ontving Labyrinth die avond ook drie kleppers van formaat en dat slechts op een boogscheut afstand van dit evenement.

Thanks for having us Random en Floorfiller! Tot de volgende!

Redacteur: Tim Van Immerseel

Topfotograaf van dienst: Gillian Gurny Photography