Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Marco Bailey

17/04/2019 / Sophie Daniels

Marco Bailey trekt met Materia voor derde jaar op rij naar Glabbeek

Op 2 augustus nodigt Bailey weer heel wat concullega's uit.


bunkTEK en Materia, het moet zowat het mooiste samenwerkingsproject geweest zijn van de afgelopen jaren. Dit jaar spannen ze voor het derde jaar op rij opnieuw samen voor bunkTEK presents Materia Open Air, een outdoor festival dat aanhoudt van vier uur in de namiddag tot vier uur 's nachts.

Na eerder al Paula Temple, Blawan en Amelie Lens te mogen ontvangen, staan er dit jaar ook heel wat spannende artiesten op de rol. Hoofdact is zonder twijfel Chris Liebing. De Duitse producer heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en gaf met zijn recente 'Burn Slow'-album eens te meer blijk van zijn prettig dwarse kijk op elektronische muziek. Als hij een dj-set geeft mag je je gerust aan het hardere werk verwachten. Net als Berghains jongste resident Max Kobosil, die een cultstatus verwierf met zijn exceptionele manier van draaien.

Ook Detroit's beste underground selector DJ Bone zakt af naar Glabbeek. Hij kent elke techniek met de draaitafels: scratching, blending en backspinning zorgen voor compromisloze techno. Dat geldt ook voor de curator van de avond Marco Bailey, die naar alle waarschijnlijk het feest weer zal afsluiten.

De line-up heeft ook plaats voor twee vrouwelijke artiesten. Eentje daarvan is Anastasia Kristensen. De Deens/Russische technoproducer bracht al muziek uit voor MORD en werkte samen met Nina Kraviz. Minder bekend, maar daarom niet minder goed, is Anna Kail. Deze artiest is eentje van eigen bodem, die haar sporen al verdiende in Le Cadran en Club Vaag. Later dit jaar zie je haar ook op Balaton Festival, maar nu dus eerst in de intieme setting van bunkTEK.

Tickets zijn nog steeds beschikbaar.