Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

24/07/2016 / Sophie Daniels

Kryptonight presents WAZIG: Amotik (20/07)

Net zoals vorig jaar, hielden de jongens van Kryptonight een soort van Dour aftermath. Deze keer wel met een internationale artiest, niemand minder dan Amotik, iemand die we ontdekten mede door Blawans set op Extrema Outdoor enkele maanden geleden.

Kryptonight is extreem goed in het boeken van nieuwbakken talent. Zo nodigden ze een paar maanden geleden Escape To Mars en enkele andere leden van het MODUL label al eens uit en ook Petter B -bekend van zijn releases op Drumcode- en Keith Carnal stonden al eens op de line-up.

Het was enorm warm die avond, al was er kans op regen voorspeld. De boxen dreunen diepe bastonen in het donkere kamertje. Een plakkerige en broeierige sfeer. Mario Cantalaici levert een puik visitekaartje af. Het is soms wat bot, maar daar krijg je een bak energie voor terug.

Het is woensdagnacht 2.00 uur en Amotik klimt achter zijn draaitafel, die zo hoog is dat je slechts het topje van zijn kale knikker kan zien. De liters charme -en transpiratie- druipen van de man af. En die charme wijst op hoe hij ons met open armen begroette en bedankte voor het filmpje dat we hadden opgenomen op Extrema Outdoor van zijn Che in Blawans set.

We horen platen van Dyad, wat eigen werk en nog een heel stel andere dreunende producers. Met deze mateloos intrigerende en prachtige set bevindt Amotik zich ergens in het wazige wonderland tussen Blawan en Pfirter, waar de tijd een heel ander verloop kent en je dagen achtereen dezelfde set kunt aanhoren zonder het ooit moe te worden.

Het wordt warm in de zaal. Wat watertjes bestellen en het gelaat zo nu en dan eens onderdompelen in het koele water op het toilet, houdt ons nog even overeind. Ook het publiek gaat stevig los, zomerse hitte of niet. Toch is het een kat- en muisspelletje van buiten afkoelen en binnen weer dansen.

Het is 4.00 uur en wij houden het voor gezien. Het was een mooie avond, met mooie muziek en nog mooiere mensen. Wij keren gelukkig huiswaarts.

Afbeelding