Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Dauwtrip, gemaakt door Nick Moons

05/02/2024 / Dieter Holvoet

Nightlifecollectief Dauwtrip viert vijfde verjaardag in Gent

Een avond met live A/V-show, DJ sets en zoals steeds een warme sfeer en prachtige scenografie.

Dauwtrip is een multidisciplinair nightlifecollectief dat evenementen organiseert rond elektronische muziek. Ze onderzoeken hoe ze het nachtleven op een duurzame manier kunnen interpreteren en willen een gemeenschap vertegenwoordigen en ondersteunen. Dit doen ze door te focussen op experiment en beleving en door jonge artiesten de kans te geven om te groeien. De ervaring van de bezoekers staat op de voorgrond en ze experimenteren met scenografie en licht, maar ook met andere kunstvormen en performances in een warme sfeer.

Foto  van Dauwtrip, gemaakt door Charlotte van Cleemput
© Charlotte van Cleemput
Foto  van Konvooi Arts Festival 2022, gemaakt door Cato Crevits, in opdracht van Dauwtrip
© Cato Crevits

De voorbije jaren zette het collectief tal van events en projecten op, gaande van clubnights, open airs, luisterevents tot een heuse sleep-in met een Dauwtrip soundtrack. Deze winter bestaan ze 5 jaar en om dat te vieren pakken ze groots uit op 10 februari 2024. Het wordt een nightlife event in CC Meulestede, gelegen in een uithoek van Gent.

Ze starten de avond om 21:00 met een audiovisueel liveconcert en nodigen hiervoor de Amsterdamse Bas Dobbelaer & Roos Janssens uit. Daarna gaat de club open. Ze wisten XDB (Kosta Athanassiadis) uit Frankfurt te strikken. Die verdiende eerder zijn pluimen op festivals als Freerotation (UK), Waking Life (PT), Dimensions Festival (HR) en Boiler Room. Iets lokaler talent Gurl (Jill, BXL) komt eindelijk ook eens langs op Dauwtrip. Haar proberen ze al langer te strikken en voor deze bleken de kaarten net juist te liggen. Last but not least zijn ook Sookie (BXL) & resident Domi van de partij.

Tickets

Tickets worden online en aan de deur verkocht op een pay what you can-basis: 15, 17 of 19 euro.

Kopfoto: © Nick Moons

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête