Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
KERK Gent

12/03/2017 / Sophie Daniels

KERK: De Sloopnacht (17/03) - Het einde van een tijdperk

Volgend weekend is het zover. Dan organiseert KERK haar allerlaatste evenement op de huidige site. KERK was meer dan enkel een leuke plaats om te dansen tot in de vroege uurtjes. Zo vonden jonge creatievelingen en eigenzinnige kunstenaars er meteen hun tweede thuis. Alles kan en alles mag, dat was exact waar KERK de afgelopen drie jaar betekende voor de Arteveldestad.

Het is zo een plekje dat je denkt enkel in het buitenland tegen te komen. Even vluchten van het drukke Gentse stadsleven en helemaal jezelf zijn, het kon er allemaal. Tussen 17 en 19 maart halen ze nog een laatste keer alles uit de kast om met een fijne herinnering er noodgedwongen een einde aan te breien.

KERK Gent

Ten eerste wordt de oude Sidaplax-fabriek nog eens omgetoverd tot de hemel op aarde voor de foodies onder ons met een reusachtig food-festival. KERK heeft daarvoor speciaal samengezeten met topchef Kobe Desramaults en diens Gentse bakkerij-restaurant De Superette. Ze brengen een smul-selectie door echte Gentenaren. Zo kan je er onder meer genieten van Aroy Aroy en Uncle Babe's Burger Bar.

Als tweede hoofdactiviteit is er de roller disco. Dit is naar goede gewoonte een vaker terugkerend concept voor KERK met de nadruk op pure nostalgie en retro-gevoelens. Daarvoor verzorgen bekende Gentenaren de muziek en de sfeer, waaronder TLP en Juice Blenders.

Wat vooral uit het oog springt is de line-up van de zaterdagavond. Dan organiseren ze bij KERK een gigantisch feest met een legendarische line-up als je het ons vraagt. Voor het eerst in het Belgische nachtleven te vinden: Dekmantel Soundsystem onder leiding van de Nederlander Young Marco en de Fransman Gilb'R. Zij zullen 1 zaal voor hun rekening nemen samen met de getalenteerde Oekraïner Vakula en de mysterieuze Londenaar Tapes.

 Room 2 (een kleinere Dekmantel-zaal) zal een kleinere zaal zijn met op de line-up Jordan GCZ en Nosedrip (de stichter van het Stroom-label). Zij zullen ongetwijfeld voor de nodige portie vibes zorgen met platen die ons doen denken aan een heerlijke trip door warme landen.

 De Nächtvøgels-zaal is er eentje om in te kaderen. Daar speelt niemand minder dan de legendarische Levon Vincent tijdens De Sloop-nacht. De Amerikaanse Deconstruct-labelbaas zal Gent ongetwijfeld doen daveren op zijn grondvesten. Als dat nog niet genoeg is geeft Nächtvøgels er je graag nog een klepper van formaat extra bij: de Zenker Brothers. De Duitsers Dario en Marco Zenker spelen al verschillende jaren samen en kunnen er een ongelooflijk feest van maken. Je kan er ook gaan dansen op beats van het West-Vlaamse housewonder DJ Jensen en de KERK-organisatoren Bafana B2B Maté. Feest gegarandeerd.

 De 4de dansplek tijdens het allerlaatste KERK-feest zal er eentje zijn van lokale en nationale helden. Een b2b-set van Studio Brussel-koning Kong en Karawane. Bovendien zal er ook een gezellig Gents onderonsje zijn tussen KooDoo en LaMaz.

Last but not least is er ook gedacht aan de ambientfans onder ons. Zo cureert de Gentse Vooruit samen met BLWDRK deze zaal en staan er - voor de kenners onder ons - volgende artiesten op de line-up: Ben Bertrand, Fourth World Magazine, Bruno Coussée, Lieven Martens en IJf Boullet DJ set.

Kaartjes voor dit allerlaatste evenement vind je hier.

Wij kijken alvast reikhalzend uit naar zaterdag!