Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Abstrkt

25/05/2023 / Evelyne Vanherf

Altijd al eens willen feesten op een boot?

ABSTRKT organiseert tijdens de Gentse Feesten maar liefst 9 Floating Sessions op de Leie

Vrijdag 14 juli wordt het startschot gegeven van de Gentse Feesten. 10 dagen lang wordt er één groot volksfeest gevierd in de Gentse binnenstad. De Gentse Feesten zijn gegroeid tot één van de grootste volksfeesten van Europa en zijn in 2021 erkend als Vlaams Immaterieel erfgoed. Overal in de stad kan je concerten, voorstellingen en workshops bijwonen. Al een aantal jaar kunnen we daar ook de bootfeesten van ABSTRKT aan toevoegen die doorgaan op de Leie. 

(Lees verder onder de afbeelding)

Abstrkt
© Céderic Vandenberghe
Cedric Vandenberghe
© Céderic Vandenberghe

ABSTRKT is een creatief Gents collectief dat gespecialiseerd is in het organiseren van feesten en concerten in België. Na bijna negen jaar geleden aan deze reis te zijn begonnen, is het belangrijkste doel van ABSTRKT om interactieve kunst en muziek te mixen tot unieke ervaringen. Ze bouwen ervaringen en evenementen, met de mooiste concepten en collectieven die Gent te bieden heeft. Het draait allemaal om evenementen met ongerepte locaties, unieke partnerschappen en aanstormend talent.

Wie met de Gentse Feesten op zoek is naar het elektronische genre is bij ABSTRKT aan het juiste adres. Al een aantal jaar organiseert ABSTRKT de Floating Sessions tijdens de Gentse Feesten. Wegens het grote succes zijn ze ook dit jaar terug! De boot van de Floating Sessions vaart de eerste keer uit op zaterdag 15 juli en zal de laatste keer uitvaren op zondag 23 juli. Voor de Floating Sessions werkt ABSTRKT samen met verschillende collectieven, concepten en artiesten vanuit Gent. 

De boarding van de Floating Sessions start elke dag stipt om 16.00 uur en zal terug aanmeren aan de Recollettenlei te Gent om 22.00 uur. Voor zij die nog een ticket willen bemachtigen zullen snel moeten zijn, verschillende dagen zijn al uitverkocht. 

Kopfoto: © Abstrkt

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête