Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Virginia

02/05/2016 / Sophie Daniels

Ampere presents: Ostgut Ton-night met Virginia en Steffi

Ostgut Ton is het platenlabel, geleid door Nick Höppner, dat voortgebracht werd door de beruchte Berghain club in Berlijn. De EP's die ze al uitbrachten zijn niet bij te houden, een waslijst aan elektronische toppers in de scene. Denk Function, Marcel Fengler, Marcel Dettmann, Norman Nodge, Scuba, Planetary Assault Systems, enzovoort.

Op 7 mei zakt een deel van de Duitse Ostgut Ton delegatie af naar Antwerpen, met name Virginia, Steffi, Martyn, Dexter en Nick Höppner. Virginia werkte zopas haar eerste album af voor Ostgut Ton en viert dat met een tournee door Europa. In Ampere maakt ze haar tweede stop.Ze groeide op in Monaco, haar moeder is Braziliaanse en zelf leeft ze al jaren in Berlijn, de thuishaven van Ostgut Ton. 40 jaar is Virginia ondertussen. Maar draaien kan ze nog steeds als de beste. Ook haar prachtige stem speelt een belangrijke rol in haar carrière. En dat zullen we op haar nieuwe album gehoord hebben. Fierce Of The Night is een mélange van haar rijke stem én haar house en disco roots, gecoproduceerd door Dexter, Martyn en BFF Steffi.

En voor wie een klein beetje in house en techno zit heeft Steffi geen introductie nodig. Een kleine samenvatting voor wie er niet zo inzit: ze is een Nederlandse dj/producer, heeft in Amsterdam lang in de Mazzo gedraaid, is een paar jaar geleden verhuisd naar Berlijn waar ze resident van de befaamde Panorama Bar is. Ze heeft onder andere een album uitgebracht op Ostgut Ton, en runt twee eigen labels: Dolly en Klakson.Martyn stond jaren bekend in de dubstep-scene, maar maakte een paar jaar geleden een 360° draai richting de funky house. Hij bracht een album uit op Ninja Tune, producete wat nummers met the almighty Four Tet en werd lid van de legendarische Ostgut stal. Dexter daarentegen heeft releases op labels als Clone, Rush Hour, Ostgut Ton en natuurlijk zijn eigen Klakson uitgebracht. Hij is tijdens zijn carrière uitgegroeid tot een ware dj- en productiemachine die ons constant verblijdt met het beste binnen de wereld van house, electro en techno.

Zin om hen zelf eens aan het werk te zien? Tickets zijn nog steeds te koop, maar wees snel!

Ostgut at Ampere


Topfoto bovenaan door: woutermaeckelberghe.tumblr.com