Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
ABSTRKT Open Air - Hangar Edition

02/10/2017 / Victor De Smet

ABSTRKT Open Air - Hangar Edition

Zaterdagnamiddag: de zon scheen en een resem fantastische dj's stond klaar om ons met hun beste beats richting het Gentse Handelsdok te lokken. De verwachtingen waren hooggespannen voor de tweede ABSTRKT Open Air - Hangar Edition. Na de vorige editie in S&R Rozebroeken met onder andere het Amsterdamse duo Detroit Swindle bracht de organisatie nog een legende uit Amsterdam naar Gent: San Proper. Ook Italiaans topproducer Fango trok naar Gent alsook John Noseda, Thang en Borealis.

Voor de tweede keer ging ABSTRKT door in een hangar niet ver van de haven van Gent. De ligging was ideaal: op vijf minuten fietsen van het centrum en toch een locatie die een perfect passende rauwe, industriële havensfeer creëerde. Organisatorisch was het ook meer dan in orde: geen lange wachtrijen aan de bar, fraaie visuals en een geluidsinstallatie om u tegen te zeggen.

We begonnen onze dansmarathon met twee bekenden uit het Gentse nachtleven. ABSTRKT-resident Thang deelde de stage met John Noseda, de man achter onder andere WECANDANCE en de Antwerpse club Kelly Palmer Society. Dat de twee al heel wat (gemeenschappelijke) ervaring hebben was eraan te horen. Met een knappe trackselectie vol house & disco brachten ze de perfecte b2b-set voor een zonnige zaterdagnamiddag.

Om half 7 nam Fango het over van de twee Gentse heren. Wat startte met disco, veel percussie en Balearische beats evolueerde naar meer techno naarmate de avond over Gent viel. Eigen producties zoals Rectum en de remix van Red Axes' Sun My Sweet Sun fungeerden als de kers op de taart. Fango won met gemak het publiek voor zich.

San Proper sloot de avond af met wat een drie uur durende set moest worden. De vermoedelijk toch licht geïntoxiceerde Amsterdammer kon onze verwachtingen helaas niet inlossen. Zijn vrij abrupte overgangen en strijd om zijn koptelefoon te ontwarren werden toch door het publiek ietwat vreemd bekeken. Ook zijn trackselectie kon volgens ons toch niet toppen aan die van Fango of van Noseda en Thangs b2b. Na een bezoekje van de politie omstreeks half 12 moest Dr. Proper ook iets vroeger dan verwacht zijn set afsluiten.Geen zorgen, want het feest zette zich gewoon verder in de Gentse vaste waarde Café Charlatan. Daar verblijdde We Play House labelbaas Red D ons met een passend housesetje, al had wat meer techno na zo vele uren dansen ook niet slecht geweest. Moonday-organisator Nelson nam het over van Red D voor wat meer tech house, waar heel de Charlatan onvermoeid tot in het holst van de nacht op bleef dansen. Bref, een waardige afterparty voor een prachtige open air.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête