Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

13/04/2017 / Sophie Daniels

Atlantis (16/04): Diepzeeduiken in Antwerpen met o.a. DJ Stingray

Aanstaande zondag 16 april, Paaszondag, laat Antwerpen van zich horen. Na het paasdiner kan je er gaan genieten van een avond vol electro. De organisatoren Tim Vandewalle (Where House), David Tricot (Foot Juice) en Arno Lemmens (Vice City) komen op de proppen met een nieuw concept en niet zomaar een. Ze nemen je mee naar het diepste van de zee tijdens hun feest, Atlantis. Een feest dat overloopt van het onder het stof getoverde electro.

Op de recentelijk geopende locatie HAVN DAM, op de Antwerpse Italiëlei organiseren de mannen meteen een gigantische eerste editie. ‘De schoonste madam van ’t Stad’ is een impressionante locatie: een oude kerk, volledig ingericht als nachtclub. Zeker een reden om naar Atlantis af te zakken.

havn dam

Kapitein van de avond is de legendarische electro-koning DJ Stingray. Een klepper van formaat, als je het ons vraagt. Volgens DJ Stingray moeten we electro niet meer zien als de chaotischere platen die artiesten zoals Boys Noize spelen. Electro gaat veel verder dan dat. Verwacht je dus maar aan een stevige portie beats van het hele spectrum van kwalitatieve, elektronische muziek.

Ook veel Belgische gezichten zijn terug te vinden tijdens Atlantis. Zo staat de Antwerpse veteraan Stroheim op de line-up. Hij weet perfect hoe hij het thuispubliek moet bespelen en onderdompelen in een zee van elektronische klassiekers.

Om de balans tussen jong en oud in evenwicht te houden vissen de organisatoren de getalenteerde Brusselaar Pallando op. Pallando heeft zichzelf al op meerdere topconcepten zoals Where House en Under My Garage bewezen met hardere vinyl sets, maar komt op Atlantis ook zijn gezonken deel van z’n collectie tonen.

Stroheim is een Belgische living legend als het aankomt op electro. Stroheim heeft de Antwerpse underground scene jaren gevoed met zijn platenkeuze en komt op Atlantis zijn wijsheid tonen in de Noorse Zeemanskerk. Vorige week heeft Stroheim ter presentatie nog een langer dan 2 uur durende set gestreamd vanuit de Havn Dam waarin hij Drexciya toonde; het mysterieuze project waaruit de Atlantische vibe grotendeels op gebaseerd is. Wie de main man achter Drexciya eigenlijk was, was een raadsel tot na zijn dood begin jaren 2000, hierbij sloot Stingray aan bij de live sets en in de latere jaren ook in de studio.

Ook spelen de Atlantis-residents DMT Lemons een set. Dankzij hun set voor Red Bull Elektropedia kan je meteen aan de lijve ondervinden hoe het er zondagnacht aan toe zal gaan. DMT Lemons is net zoals Atlantis ontstaan door een gedeelde passie voor (old school) electro en bestaat uit DTM Funk en Arno Lemons.


 

Info & tickets voor het nieuwe Antwerpse concept Atlantis vind je hier.