Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

27/09/2016 / Sophie Daniels

#GIDS: Amsterdam Dance Event

Elk jaar staat oktober vijf dagen lang in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE), het mekka voor liefhebbers van de internationale elektronische muziekscene. Het grootste clubfestival ter wereld biedt ook onderdak aan Europa’s grootste elektronische muziekconferentie, waar de nieuwste trends en ontwikkelingen op muziekgebied aan bod komen.

Wij maakten een lijstje van de meest interessante events op een rij (waarvan de tickets nog niet volledig op zijn).

Art Installation by Heleen Blanken | woensdag 19-23 oktober | 10u-18u


Vroege vogels en ochtendmensen kunnen naar het Rembrandthuis Museumwaar Heleen Blanken haar kunst zal tentoonstellen onder begeleiding van de Belg Peter Van Hoesen. Van Hoesen maakt een sonologische vertaling van de verschillende lagen in Blankens kunstmatige wereld. Met behulp van de door Urbanears geleverde koptelefoons, kan elke bezoeker zich afsluiten en zich in de installatie laten meevoeren.

Meer info

STRAK x NON Series | woensdag 19 oktober | 23u-7u


Voor de tweede keer op rij nodigt Strak het Non Series label uit om ADE af te trappen. Ook de locatie is een toppertje, Odeon werd in 1662 gebouwd en is één van de meest historische gebouwen die Amsterdam te bieden heeft.

Line-up: Psyk, Henning Baer, Tadeo, Aiken, Chapter Digital, Albert Silver, Toine, Ionic Benton, Rebelle

Tickets

Verknipt ADE Techno Special | donderdag 20 oktober | 22u-7u


Op donderdagnacht is het in de beruchte Amsterdam Studio's te doen. Drie area's, rauwe industriële techno en geen geluidsrestricties.

Line-up: AnD, Dax J, Gary Beck, Juan Sanchez, Kobosil, Lucy, Paula Temple, Planetary Assault Systems, Randomer, Regis, Ringo, ROD, Rrose, Slam

Tickets

Perc Trax ADE Special | vrijdag 21 oktober | 22u-7u


Het beroemde label van Perc komt op vrijdag een feest geven in het H7 Warehouse en neemt de perfecte waslijst aan artiesten mee.

Line-up: Perc, Ansome, Clouds, Adam X, stranger, Forward Strategy Group

Tickets

ADE: Day-On Festival | zaterdag 22 oktober | 12u-23u


Een samenwerking tussen Free Your Mind Festival, Edit Festival en BLAKKSHEEP_world wild artists. Het gros van de Europese technoscene staat hier geboekt. Ook Belgisch talent als Kr!z en Marco Bailey staan op de affiche.

Line-up: Ø [Phase], Abdulla Rashim, Alex Bau, Bram Fidder, Brian Sanhaji, Catz 'N Dogz, Chris Stussy, Drumcomplex, Folker Zwart, Harvey Mckay, Jay Clarke, Johannes Heil, Keith Carnal, Kenny Dope, Kr!z, Marco Bailey, Markus Suckut, Mikael Jonasson, Pig & Dan, Roel Salemink, Sam Paganini, Sasha Carassi, Simo Lorenz, SNTS, Sunil Sharpe, Ulst,Voiski, Vril, Wulff Modern, Zadig, ZØE

Tickets

Resident Advisor at Radion | zaterdag 22 oktober | 22u-6u


Twee ruimtes. De ene voor de meer experimentele techno muziek, de andere voor alles wat techno, house en disco inhoudt.

Line-up: Actress, Onur Özer, Objekt, Map.ache (live), rRoxymore, Suzanne Kraft, Beautiful Swimmers, Palmbomen II

Tickets
Konstrukt x Motiv | zondag 23 oktober | 16u-1u


Platenlabels Konstrukt en Motiv bundelen de krachten op zondag. Er zijn maar 300 tickets dus snel zijn is de boodschap.

Line-up: Abdulla Rashim, Iori, Evigt Mörker, Artefakt, Mirella Kroes, Doka, SHLTR

Tickets

Awakenings ADE X Closing Party | zondag 23 oktober | 18u-6u


Ben je op zondag nog niet uitgefeest? Awakenings geeft een closing party met dé artiesten van het moment. Eén van de meest kwalitatieve line-ups die Amsterdam Dance Event te bieden heeft.

Line-up: Mike Storm, Haeken, Scuba, Oscar Mulero, Marcel Dettmann, Ben Sims, UVB, AnD, Dax J

Tickets

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête