Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cormac

10/01/2024 / Evelyne Vanherf

Cormac dropt de eerste twee afleveringen van zijn nieuwe podcast Queerly Beloved

Een podcast over de geschiedenis van de queer muziek, waarin de verbindende rol wordt onderzocht die muziek speelt bij het vormen en koesteren van de queergemeenschap, en hun creativiteit.

Cormac
©

Cormac

Cormac kondigde vorige week de lancering van zijn podcast Queerly Beloved aan die gisteren online kwam. Het is een podcast over de geschiedenis van de queer muziek, waarin de verenigende rol wordt onderzocht die muziek speelt bij het vormen en koesteren van queergemeenschap, en hun creativiteit.

Cormac is een Noord-Ierse DJ, artiest, labeleigenaar van Polari en voorstander voor queer health. Cormac is een warme, gevoelige en humoristische interviewer die mensen op een natuurlijke manier op hun gemak stelt (en dat merk je al vrij snel in de podcast). Hij groeide op in Noord-Ierland tijdens The Troubles en heeft het perspectief van een buitenstaander en een natuurlijke nieuwsgierigheid om te horen, ontdekken en leren. In Berlijn en Europa is hij vooral bekend vanwege zijn legendarische slotoptredens in Panorama Bar en Snax. Soms met een lengte van wel elf uur, en met de vrije hand om over de hele linie sonisch te spelen, is Cormac snel een vaste waarde geworden in de line-ups van de club. Hij heeft maandelijks een radioprogramma op zaterdagmiddag op Rinse FM, en zijn recente mixen voor Resident Advisor en BBC Essential Mix zijn krachtige hoogtepunten van die series. Hij is de afgelopen tien jaar een pleitbezorger voor geestelijke gezondheid en queer-kwesties geweest, waarbij hij zich richtte op het belang van gezondheid en zorg voor de hele dansmuziekgemeenschap.

Ik hoop dat we door het vertellen van onze unieke queer verhalen en het delen van onze liefdesverhalen over muziek onze overeenkomsten als LGBTQIA+ en dansmuziekgemeenschap kunnen vinden en laten groeien.

Cormac

Cormac's Queerly Beloved heeft als doel om het licht te laten schijnen op de dansmuziek, de queer oorsprong ervan te verkennen, de geschiedenis op en naast de dansvloer te ontdekken, en tegelijkertijd het voortdurend evoluerende heden te vieren. Elke aflevering belicht de ontdekkingsreis van een bepaald dansmuziekicoon (LGBTQIA+ en bondgenoten), waarbij unieke individuele creatieve queer verhalen worden verteld en tegelijkertijd de overeenkomsten tussen de gemeenschappen worden gevierd in plaats van de verschillen.

Het eerste seizoen bevat negen interviews en een Cormac-bonusfunctie waarin dieper wordt ingegaan op enkele van de genres, bands, iconen en plaatsen die de hele tijd zijn besproken. 

Het seizoen opent met dancepop-vernieuwer Romy van The XX en de illustere Andy Butler alias Hercules & Love Affair. Af en toe komt er een band voorbij die de normen opschudt en muzikale grenzen overschrijdt. The xx is zo’n band; hun albums zijn wereldwijd bekend en worden als tijdloos beschouwd. 

Onderweg ontmoet Cormac de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Lakuti, de onnavolgbare Peaches, transkunstenaar en icoon Jam aka Planningtorock, Londense clublandlegende en nuchtere DJ Fat Tony, gevierd Hawaiiaans elektronisch talent Kim Ann Foxman, Britse rijzende ster fka.m4a, en een live studio-interview opgenomen tijdens Amsterdam Dance Event met DJ en performer Josh Caffe (Paranoid Londen).

Deze podcast is er eentje voor iedereen. De eerste twee delen (Romy en Hercules & Love Affair) kwamen gisteren online, waarna er tweewekelijks nieuwe afleveringen verschijnen. De serie wordt begeleid door afspeellijsten op verschillende kanalen met tracks uit de serie die je steeds via de link in bio of de stories kan terugvinden. 

Gasten seizoen 1: 

Fat Tony (hij/hem), fka.m4a (zij/hen), Hercules & Love Affair (hij/hem), Josh Caffe (hij/hem), Kim Ann Foxman (zij/haar), Lakuti (zij/haar), Peaches (zij/haar) zij/fruit), Planningtorock (zij/hen), Romy (zij/haar).

Kopfoto: ©

Cormac

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête